اخذ شهروندی کشور ترکیه از طریق ازدواج در ترکیه

در این چند سال اخیر کشور ترکیه دلایل بسیاری برای جذب اتباع خارجی برای گردشگری و مهاجرت به خود داشته و دارد، از این رو اتباع خارجی انگیزه بسیاری برای اخذ تابعیت و اخذ شهروندی این کشور پیدا کرده اند.

اخذ شهروندی کشور ترکیه از طریق ازدواج راهی مطمئن و سریع می باشد.
یکی از اصلی ترین دلایل ازدواج هموطنان ایرانی با شهروندان کشور ترکیه اخذ تابعیت ترکیه می باشد.
نزدیکی فرهنگ و آداب مردم کشور ترکیه به ایرانیان باعث شده این امر با سهولت امکان پذیر شود.

برای ازدواج با یک شهروند ترک با قصد اخذ شهروندی کشور ترکیه به چند نکته مهم باید توجه کرد:
1. ازدواج باید واقعی باشد.
2. در صورتی که شخصی شهروندی ترکیه را اخذ کرده باشد و دولت ترکیه متوجه شود یک ازدواج واقعی نبوده این حق را برای خود قائل است شهروندی شخص خارجی را باطل کند.
3. شخصی که برای ازدواج انتخاب می شود نباید در کشور ترکیه پناهجو باشد.
4. بعد از ازدواج، با گذشت 3 سال از زندگی مشترک می توان برای اخذ شهروندی ترکیه اقدام نمود.
5. در کشور ترکیه قانون تک همسری وجود دارد، در صورتی که شخصی در زمان تاهل ازدواج دیگری داشته باشد جرم محسوب می گردد.
6. سن قانونی ازدواج در کشور ترکیه 18 سال می باشد.
7. کسانی که توانایی ذهنی لازم برای تصمیم گیری در خصوص ازدواج را دارا هستند مجاز به ازدواج می باشند.
8. بانوانی که قبلا ازدواج داشته اند جهت ازدواج مجدد باید از زمان جدایی ازدواج اولشان 300 روز گذشته باشد.
9. با ارائه برگه عدم بارداری از مدت زمان 300 روزه معاف خواهند شد.

مدارک مورد نیاز برای ازدواج در کشور ترکیه:
1. پاسپورت
2. شش قطعه عکس
3. گواهی تولد
4. گواهی تجرد ( گواهی تجرد بیانگر این موضوع می باشد که شخص متقاضی قبلا ازدواجی نداشته یا در صورت داشتن ازدواج قبلی جدا شده باشد یا همسر فوت شده باشد)، برگه تجرد از کنسولگری ایران گرفته می شود و فقط شخص متقاضی می تواند درخواست بدهد.

5. گواهی سلامت ( شامل آزمایش خون و عکس از قفسه سینه می باشد)
6. ارائه کتبی آدرس محل سکونت و زمان ورود و خروج شخص خارجی
7. کلیه مدارک باید به زبان ترکی ترجمه و تائید شده باشد.
8. کلیه فرمهایی که درخصوص ازدواج از شهرداری گرفته شده و توسط زوجین تکمیل گردیده باید در دفاتر ثبت اسناد به تائید برسد.

ارائه این مدارک برای دو طرف ازدواج الزامی می باشد.

برای تعیین زمان عقد باید به اداره نفوس منطقه زندگی خود مراجعه شود و در این اداره روز و ساعت معینی به شخص متقاضی ارائه می گردد.
در کشور ترکیه عقد در سالن های شهرداری برگزار می گردد.

ازدواج در کشور ترکیه ظرف مدت 7 روز کاری انجام می شود.
جهت ثبت رسمی در سفارت ایران نیاز به 4 روز کاری دیگر نیز می باشد.

بعد از عقد در کشور ترکیه، با ارائه برگه ازدواج یا همان دفترچه عقد به کنسولگری ایران، ازدواج به صورت رسمی ثبت می گردد و نام همسر وارد شناسنامه شهروند ایرانی می شود.

تائیدیه کلیه مدارک ازدواج در کشورترکیه در شهر استانبول انجام می گیرد.

مدت زمان اخذ شهروندی کشور ترکیه بعد از اتمام 3 سال:
همانطور که توضیح داده شده برای اخذ شهروندی ترکیه از طریق ازدواج با یک شهروند ترک، با گذشتن مدت سه سال از زندگی مشترک می توان برای اخذ شهروندی اقدام نمود و این پروسه از زمان شروع تا زمان گرفتن تابعیت کشور ترکیه بین یکسال تا یکسال ونیم زمان خواهد برد.

ازدواج با یک شخص خارجی که دارای تابعیت کشور ترکیه می باشد :
هر شخص خارجی که تابعیت و شهروندی کشور ترکیه را دریافت کرده باشد به عنوان یک شهروند ترک محسوب می گردد.
این شخص خارجی می تواند تابع قانون ازدواج در ترکیه با شخص خارجی دیگر ازدواج کند و بعد از گذشت سه سال از زندگی مشترک برای اخذ شهروندی همسر اقدام نمایند.

آیا شخصی که با یک شهروند ترک ازدواج می کند باید ساکن کشور ترکیه باشد؟
اشخاصی که با یک شهروند ترک ازدواج می کنند این امکان برایشان وجود دارد که ساکن کشور دیگری باشند و برای اخذ شهروندی کشور ترکیه برایشان مشکلی وجود ندارد.

ازدواج بین المللی:
یک سازمان بین المللی دولتی بین کشورهای اروپایی می باش، به منظور تسریع همکاری در امور اطلاعات سجلی بین کشورهای عضو کمیسیون ایجاد گردیده است و این به این معنی است اگر رویدادی های احوال شخصیه مانند( تولد،فوت، ازدواج، طلاق) مربوط به یکی از شهروندان این کشورها روی دهد سایر کشورهای عضو نیز مدرک سجلی آنرا به رسمیت می شناسند.

ازدواج بین المللی در کشور ترکیه:
تنها کشوری که در بین کشورهای خاورمیانه جزء کمیسیون بین المللی احوال شخصیه می باشد، کشور ترکیه است.
از این رو سند ازدواج بین المللی صادره از کشور ترکیه از اهمیت بالایی برخوردار است.
کشور ترکیه به دلیل صدور دفترچه ازدواج بین المللی سالهاست محل مراجعه ایرانیان و سایر ملت ها برای ازدواج شده.
ثبت ازدواج بین المللی در ترکیه به معنای ثبت اولیه در کشورهای عضو کمیسیون بین المللی می باشد.
اداره نفوس ترکیه پس از ثبت رسمی ازدواج آن را در سیستم بین المللی خود ثبت می کند و در دیگر کشورها یا قابل استعلام می باشد یا قابل مشاهده است.

مدارک مورد نیاز:
مدارک مورد نیاز و هزینه های ازدواج برای شهروندان کشورهای مختلف متفاوت می باشد، از این رو جهت تکمیل مدارک داشتن یک وکیل قانونی در استانبول الزامی می باشد.
برای عقد بین المللی در کشور ترکیه ارائه مدارک قانونی مانند پاسپورت الزامی می باشد.
کلیه مدارک باید توسط مترجمین رسمی ترجمه وتائید شده باشد.
در کشور ترکیه برای کسانی که تراول داکیومنت دارند عقد بین المللی انجام نمی دهند.

تراول داکیومنت چیست:
همان پاسپورت مسافرتی برای اشخاصی که پناهنده کشور دیگری هستند و هیچ مدرکی از کشور خود ندارند یا برای افرادی که هنوز سیتی زن یا شهروندی کشوری که در آن زندگی می کنند را ندارند، می باشد.
این افراد با تراول داکیومنت فقط می توانند به کشور ترکیه سفر کنند.

خدمات ویژه
موسسه حقوقی اِدا
جهت ثبت ازدواج در ترکیه

ارائه مشاوره تلفنی قبل از سفر به کشور ترکیه

شما میتوانید با ما تماس بگیرید و در مورد نحوه ثبت اطلاعات بیشتری را کسب کنید.

ارائه لیست مدارک مورد نیاز برای ازدواج
تائید مدارک و ترجمه رسمی مدارک
هماهنگی گرفتن نوبت از اداره نفوس
پیگیری مراحل ثبت ازدواج در اداره نفوس بعد از عقد

روش های اخذ شهروندی کشور ترکیه

قانون اخذ اقامت شهروندی کشور ترکیه

برای مطالعه کامل قانون مربوط به اخذ شهروندی کشور ترکیه در بخش مرجع قوانین وب سایت
اینجا کلیک کنید.

از آخرین تغییرات قوانین در کشور ترکیه مطلع شوید